Bookguru.gr: Η σωστή επιμέλεια σώζει βιβλία

Αν υπάρχουν ορθογραφικά και συντακτικά λάθη, αν δεν έχει γίνει σωστή χρήση λεξιλογικών όρων και εκφράσεων, αν υπάρχουν ασάφειες και κενά στην πλοκή και δομή του βιβλίου, τότε δεν υπάρχει περίπτωση να πουληθεί ούτε ένα αντίτυπο! Η επιμέλεια είναι απαραίτητο και ζωτικής σημασίας βήμα της εκδοτικής διαδικασίας του βιβλίου, για αυτό είναι και τόσο ακριβή!

“Περισσότερα καταφέρνει μια μετριότητα με επιμέλεια παρά μια διάνοια χωρίς επιμέλεια”

-Baltasar Gracian, Ισπανός Συγγραφέας (gnomikologion.gr)

Υπάρχουν διάφορα στάδια επεξεργασίας & επιμέλειας του δοκιμίου!

  1. Eπιμέλεια Περιεχομένου: Είναι μια υψηλών προδιαγραφών εξέταση του χειρόγραφου/δοκιμίου. Ο επιμελητής ασχολείται με τις αφηγηματικές τεχνικές, την πλοκή και την ανάπτυξη των χαρακτήρων. Οι σημειώσεις του επιμελητή επικεντρώνονται σε θέματα που άπτονται με το σύνολο της ιστορίας.
  2. Φιλολογική Επιμέλεια: Σε αυτό το στάδιο δίνεται προτεραιότητα στη χρήση της γλώσσας και πιο συγκεκριμένα στην χρήση συντακτικών δομών, στην ορθή χρήση του λεξιλογίου, στο ύφος της γλώσσας, στην γραμματική και στην στίξη. Ο επιμελητής εστιάζει στη γενικότερη χρήση της γλώσσας καθώς και στην συνοχή του κειμένου ώστε να γίνει περισσότερο κατανοητή η ιστορία στον αναγνώστη.
  3. Τυπογραφική Επιμέλεια: Είναι το τελευταίο στάδιο κατά την διαδικασία επεξεργασίας και επιμέλειας του χειρόγραφου/δοκιμίου. Εδώ ο επιμελητής/ τυπογράφος εξετάζει την τελική όψη του βιβλίου και κάνει την σελιδοποίησή του. Με άλλα λόγια, είναι υπεύθυνος για την τελική του μορφή!

Ένας συγγραφέας δεν μπορεί να κάνει όλα τα παραπάνω μόνος του! Για αυτό χρειάζεται έναν καλό επιμελητή!

Εμείς, στην Bookguru.gr -στον δικό σου συγγραφικό ατζέντη- είμαστε εδώ για να σου δώσουμε λύση και σε αυτό!

Στείλε μας ΤΩΡΑ το δοκίμιο σου για αξιολόγηση στο bookguru.gr@gmail.com ή επικοινώνησε μαζί μας στο 6948037123!

Οι ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΣ μας είναι έτοιμοι για να οδηγήσουν το βιβλίο σου εκεί που ακριβώς του αξίζει! Στην επιτυχία!

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

spot_img

ΝΕΑ

Νέος Συγγραφέας: Απόστολος Κρητικός «14.03.2020»

Καλώς ορίζουμε στο Writer's Agency Bookguru.gr και στις Εκδόσεις Πηγή Παιδείας τον συγγραφέα Απόστολο Κρητικό με το βιβλίο του «14.03.2020». Λίγα Λόγια για τον Συγγραφέα: Ο...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μάθετε τα πάντα για τις υπηρεσίες, τις προσφορές μας αλλά και τα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια που έρχονται!

Έχετε εγγραφεί με επιτυχία στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή σας. Παρακαλώ προσπαθησε ξανα.