Τι είναι η Amazon και τι το Αmazon Kindle;

Στις μέρες γίνεται πολύ μεγάλος ντόρος για την Amazon και το kindle της Amazon καθώς όλο και περισσότεροι συγγραφείς το επιλέγουν με σκοπό να κάνουν αυτοέκδοση το βιβλίο τους στα αγγλικά και να το λανσάρουν στην ξένη αγορά μέσω της εφαρμογής kindle.

Η Amazon είναι το μεγαλύτερο ίσως παγκόσμιο κατάστημα, με τεράστιες αποθήκες στα πιο κεντρικά σημεία του πλανήτη ολόκληρου, με χιλιάδες επιχειρήσεις και μικροπωλητές να διαφημίζονται σε αυτήν προκειμένου να γίνουν ευρέως γνωστοί και σαφώς με εκατομμύρια αγοραστές ανά τον κόσμο που την προτιμούν για να κάνουν τις αγορές τους ή να δουν τις ταινίες που επιθυμούν μέσω του Amazon Prime Video κλπ.

Η Αmazon δεν είναι μόνο η Amazon! Είναι μια κολοσσιαία μηχανή αναζήτησης, ένα τεράστιο πολυκατάστημα, μια εταιρεία με εφαρμογές που φανατίζουν τους χρήστες της.

H Amazon.com με έδρα το Σιατλ της Ουάσιγκτον ιδρύθηκε το 1994 από τον επιχειρηματία Jeff Bezos! Στόχος της εταιρείας ήταν η διαδικτυακή διακίνηση και εμπορία βιβλίων όμως σταδιακά αύξησε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που εμπορευόταν.

Το kindle της Amazon είναι μια συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης βιβλίων, e-reader όπως συνηθίζουμε να λέμε στην ψηφιακή γλώσσα. Μέσα από το kindle μπορεί κάποιος να αγοράζει, να κατεβάζει και να διαβάζει περιοδικά, βιβλία, εφημερίδες. Ήταν μόλις το 2004 όταν ο ιδρυτής της Amazon Jeff Bezos πρότεινε την δημιουργία του kindle ενώ το 2007 κυκλοφόρησε για πρώτη φορά.

Εκτός όμως από την συσκευή, η Amazon το 2009 δημιούργησε το kindle ως εφαρμογή για τους υπολογιστές. Αρχικά η εφαρμογή ήταν διαθέσιμη τα Windows της Μicrosoft ενώ ένα χρόνο αργότερα για Mac, IOS και Android. To 2011 η Samsung ένωσε τις δυνάμεις της με την Αmazon και δημιούργησε το Kindle for Samsung.

Με αυτόν τον τρόπο, εκατομμύρια άνθρωποι αποκτούν πρόσβαση με το πάτημα μόλις ενός κουμπιού σε χιλιάδες τίτλους βιβλίων μέσα από την οθόνη του κινητού, του laptop ή του tablet σου! Παράλληλα, έδωσε την δυνατότητα στους συγγραφείς (παλιούς και νέους) μέσω αυτής της υπηρεσίας, να εκδίδουν μέσα από το kindle της Amazon το βιβλίο τους, δημιουργώντας το δικό τους λογαριασμό και το δικό τους προφίλ χρήστη. Αρκετοί μάλιστα από αυτούς έχουν καταφέρει να κερδίσουν και φήμη και χρήμα!

Αν θες να μάθεις πώς να χρησιμοποιήσεις την Amazon και το Amazon Κindle δεν έχεις παρά να δηλώσεις συμμετοχή στην φόρμα εγγραφής που θα βρεις εδώ ενώ αν θέλεις να αποκτήσεις τον τεχνικό οδηγό που σου δείχνει βήμα-βήμα πώς ανεβάζεις το βιβλίο σου στην Αmazon υπάρχει και σε ηλεκτρονική και σε έντυπη μορφή εδώ.

ΝΕΕΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΕΣ

spot_img

ΝΕΑ

Συνέντευξη της Βάνας Κουτσού στην εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα»

Συνέντευξη στην εφημερίδα «Η Κέρκυρα Σήμερα» και στη δημοσιογράφο Νεκταρία Βαρσαμή Πουλτσίδη έδωσε η συγγραφέας Βάνα Κουτσού για το βιβλίο της «Δάντης» που κυκλοφορεί...

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Εγγραφείτε στο Newsletter μας και μάθετε τα πάντα για τις υπηρεσίες, τις προσφορές μας αλλά και τα πολύ ενδιαφέροντα σεμινάρια που έρχονται!

Έχετε εγγραφεί με επιτυχία στο ενημερωτικό μας δελτίο.

Παρουσιάστηκε σφάλμα κατά την εγγραφή σας. Παρακαλώ προσπαθησε ξανα.