Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Σχολεία

Το Γκρίζο Ουράνιο Τόξο

Συγγραφέας: Βουλάγκα Φραντσέσκα

Τάξεις: Νηπιαγωγείο

Διάρκεια: 30-45 λεπτά

Το παραμύθι «Το Γκρίζο Ουράνιο Τόξο» της Φραντζέσκα Βουλάγκα μιλάει για την αξία της οικογένειας, την ομορφιά της φύσης όταν είμαστε μονιασμένοι καθώς και για τη σημασία των λέξεων «μοιράζομαι» και «αποδέχομαι». Το παραμύθι στις παρουσιάσεις συνοδεύεται από το επιδαπέδιο παιχνίδι «Μαθαίνω να αγαπώ τον αδερφό μου» μέσα από το οποίο τα παιδιά προκειμένου να κερδίσουν, χρειάζεται να εκφράσουν την αγάπη τους και την ευγνωμοσύνη τους για τα μέλη της οικογένειας τους.

Σ’ ευχαριστώ παππού

Συγγραφέας: Σούλα Τσιάτσιου

Τάξεις: Νήπια, Α’, Β’, Γ΄, Δ΄Δημοτικού

Το παραμύθι «Σ’ ευχαριστώ παππού» δείχνει στα παιδιά αλλά και στους γονείς τον ρόλο των παππούδων και των γιαγιάδων στην ανατροφή των παιδιών. Ο παππούς του παραμυθιού μαθαίνει στην εγγονή του για την αξία των βιολογικών προϊόντων, την ευγένεια, την ασφάλεια στους δρόμους ενώ παράλληλα γεμίζει την ημέρα της με εικόνες που μένουν για πάντα χαραγμένες στην μνήμη της.

Η συγγραφέας αφηγείται το παραμύθι στους μικρούς μας φίλους και κατόπιν τους μαθαίνει πως να γράψουν τη δική τους ιστορία μέσα από ένα μικρό εργαστήρι δημιουργικής γραφής.