Τρόπος Επιλογής Συγγραφέων

Για το writer’s agency της Bookguru σημασία έχει ο χαρακτήρας, η προσωπικότητα του συγγραφέα, το ταλέντο του και ο προσωπικός του στόχος.

Χαρακτήρας

Η ηθική, οι αξίες, η συμπεριφορά, η δυναμική, η συνέπεια, η υπευθυνότητα και η ευγένεια ψυχής παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για εμάς στην Bookguru, καθώς αυτά είναι που θα μας βοηθήσουν να αναδείξουμε τον άνθρωπο πίσω από το βιβλίο. Στην Bookguru θεωρούμε πως, αφού το βιβλίο είναι πολιτισμός, ο συγγραφέας είναι πρεσβευτής του πολιτισμού και ως τέτοιον τον αντιμετωπίζουμε. Συγγραφείς με απόψεις ακραίες που δεν συνάδουν με τις ανθρώπινες αξίες και αρχές, με αντιλήψεις ρατσιστικές και φανατικές δεν μπορούν να εκπροσωπηθούν από εμάς.

Πένα:

Η πένα και το ταλέντο αξιολογούνται κυρίως, όταν ο συγγραφέας μας εμπιστεύεται για να εκδώσει το βιβλίο του στα Ελληνικά. Δίνουμε ιδιαίτερη βάση στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του βιβλίου, στην πλοκή, στον τρόπο γραφής, στην δομή και προσπαθούμε να ανακαλύψουμε αυτό που κάνει το συγκεκριμένο πνευματικό έργο ξεχωριστό. Με άλλα λόγια αναζητούμε πρωτότυπες ιστορίες που θα δώσουν στο συγγραφέα την φήμη που αναζητά.

Στόχος:

Κάθε φορά που ένας συγγραφέας ζητά να αξιολογήσουμε το έργο του, ζητάμε πάντα ένα ραντεβού μαζί του είτε εξ αποστάσεως είτε δια ζώσης. Μετά από τις αρχικές συστάσεις και την παρουσίαση του βιβλίου του, τον ρωτάμε πάντα ποιος είναι ο απώτερος σκοπός του και μαζί σχεδιάζουμε την καμπάνια προώθησης ή/και έκδοσης του πονήματος του.